Stadsbestuur Oostende bouwt een nieuw gebouw voor kinderdagverblijf Wiegelied: in totaal 880 vierkante meter ruimte waar 72 kinderen zullen worden opgevangen. Er wordt gebruik gemaakt van strobalen in een houtskeletbouw. De muren worden bekleed m…
 
De opdrachtgever van Refuge II, een project van Wim Goes Architectuur, is gediagnosticeerd met ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose). Om thuis wonen mogelijk te maken, moest de woning ingrijpend worden aangepast. Vrienden, familie en professional…
 
Stef en Leen verbouwden enkele stallen van deze oude vierkantshoeve (uit de eerste helft van de negentiende eeuw) tot een lichte, harmonieuze en energievriendelijke woonst.  In hun materiaalkeuze waren zij consequent ecologisch. Zo min mogelijk p…
 
Deze strobalenwoning heeft een lichte fundering van sokkels. We gebruikten stro als isolatie in de vloer, de wanden en het dak. De binnenkant is afgewerkt met fermacell, leemverf en leem. Aan de buitenzijde gebeurde de afwerking met traskalk en b…