Biennale architettura venezia 2016

Eind mei start in Venetië de Biennale Architettura 2016, dé internationale hoogmis voor hedendaagse architectuur. Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) koos het team BRAVOURE om in het Belgisch paviljoen een tentoonstelling te maken ronde het thema ‘vakmanschap’. BRAVOURE bestaat uit architecten de vylder vinck taillieu, doorzon interieurarchitecten en architectuurfotograaf/kunstenaar Filip Dujardin. 

Om zijn visie op vakmanschap te illustreren toont BRAVOURE in het Belgisch paviljoen fragmenten uit dertien representatieve projecten van evenveel Vlaamse en Brusselse architecten. Via kopieën op ware grootte wordt verduidelijkt hoe schaarste kan leiden tot vakmanschap. Jan De Vylder, curator van BRAVOURE: “We gaan op zoek naar wat vakmanschap kan betekenen in een periode van economische schaarste. Omgaan met die schaarste vereist een hoge mate van precisie.”

Refuge II, een project van Wim Goes Architecten in samenwerking met PUUR werd geselecteerd.

Om strobouw te visualiseren demonstreert PUUR tijdens de biënnale in het Belgisch paviljoen een strobalen wand, afgewerkt met een leempleister.

     

Praktisch: 

Datum: van 28.05.2016 tot 27.11.2016
Openingstijden: 
Giardini: van dinsdag tot zondag van 10 tot 18uur (tot 27 november)
Arsenale: op vrijdag en zaterdag (tot 24 september)
Gesloten op maandag (met uitzondering van 31 mei, 5 september, 31 oktober en 21 november)